2020-11-11 08:19:39• hírek • Bede Emőke

Rossz ötlet a vasúti kocsi tetején szelfizni

A vonat tetején készített szelfi nem lájkokat hoz, hanem életeket vesz el – valahogy így hangzana magyarul annak az országos kampánynak a címe, melyet a Román Rendőrség indított még júliusban. A kezdeményezés célja, hogy tudatosítsa a fiatal lakosságban mindazokat a veszélyeket, melyeknek a vasútállomások területén és ezek közvetlen környezetében érvényes rendszabályok be nem tartása által kiteszik magukat.

A kezdeményezést az hívta életre, hogy a közösségi média által bekebelezett világában egyre több fiatal szeretne egy olyan látványos fotót vagy videót készíteni önmagáról, mely által nem csak igazán vagánynak tűnhet, de rengeteg lájkot is bezsebelhet a népszerű platformokon. E felvételek elkészítése érdekében felkapaszkodnak a vasúti kocsik tetejére, ahol nem csak a leesés veszélye fenyegeti őket, hanem a fatális áramütésé is. Sajnos az utóbbi években több példa volt már erre Romániában: vagonokra felkapaszkodó kamaszok túl közel kerültek a magasfeszültségű vezetékekhez, az így elszenvedett áramütés pedig jobb esetben csak égési sérülésekhez, rosszabb esetben azonban a gyerekek halálához vezetett.


Lévén tehát, hogy a január 31-ig futó kampány célcsoportját elsősorban a vagánynak és vakmerőnek tűnni akaró fiatalok képezik, ezért a rendőrség nem csak a vasútállomásokon, hanem az online térben is igyekezett e kockázatokra felhívni a figyelmet. Mi több, az állami vasúttársaság (CFR) egy vasúti kocsit is felajánlott a hatóság számára, melyre felkerültek a kampány főbb, a fiatalok által is könnyen emészthető szimbólumai. E messziről is felismerhető, sárga ablakos vagon egyébként a Bukarest – Kolozsvár – Gyulafehérvár – Arad útvonalon közlekedő szerelvény után csatolva hirdeti a rendőrség és a CFR közös üzenetét, viszont a plakátokkal és a veszélyekre figyelmeztető rendőrökkel a Szatmár megyei állomásokon is találkozni lehet.



 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: